כאשר בוחרים מי הולך להיות אחראי על מוזיקה לאירועים, חשוב לבחור באחד שיודע מה הוא עושה. יש הבדל גדול בין תקליטן מקצועי בעל ניסיון לבין דיג'יי חובבן שרק התחיל את דרכו בתחום. השקעתם הרבה כסף על האירוע שלכם, הזמנתם את החברים והמשפחה ואתם רוצים שהאירוע הזה יהיה חוויה שהם לא ישכחו ולכן חשוב שהכול יהיה לשביעות רצונכם.
אסור לבחור דיגיי לאירועים בזלזול, צריך לקחת את הבחירה הזו ברצינות ולבחור בתקליטן שלא יעשה טעויות.
ולכן, לפני שאנחנו בכלל מבררים כמה עולה דיג'יי לחתונה, חשוב לוודא שהדיג'יי שלנו יודע מה הוא עושה.
חשוב לי לגרום לכם להבין עד כמה בחירה לא נכונה של דיג'יי עלולה להשפיע על האירוע שלכם במיוחד אם תבחרו דיג'יי לחתונה שלא יודע מה הוא עושה.
ולכן הכנתי לכם רשימה של טעויות משמעותיות שדיג'יי חובבן עלול לעשות.
הנה כמה דוגמאות לטעויות של DJ לאירועים שאינו מנוסה:
- התעלמות מאורות אדומים:
זו אחת הטעויות הנפוצות שדיג'יי לא מנוסה עלול לעשות, טעות זו משגעת טכנאי סאונד כמעט בכל פעם שהיא נעשית.
אם יש מגברים או מיקסרים עם נורה אדומה דולקת יכול להיות שמדובר בתקלה או חיבור לא נכון של הציוד, ולכן יש לפעול במהירות לפתרון הבעיה.
לרוב, כמה נורות אדומות לא בהכרח יגרמו לבעיות אך במקרים רבים נוצר סיכון של פגיעה בציוד יקר וגרימה לעיוות של הסאונד, דבר שאינו נעים לאוזני הקהל.
- ניגון השירים הכי "חזקים" שלהם מוקדם מדי:
תדמיינו מצב שבו החופה רק נגמרה, כולם התיישבו לאכול, חלק על הבר מביאים לעצמם משהו לשתות ורק מתחילים "להתחמם" לקראת הטירוף שעומד להגיע, ופתאום הדיג'יי מתחיל לנגן שיר קצבי מפוצץ בפול ווליום לפני שמישהו בכלל הספיק לקלוט מה קורה, שלא לדבר על לעכל את האוכל והשתייה שהרגע הכניס לגופו.
זה מצב מאוד לא נעים לגשת לדיג'יי ולבקש ממנו להנמיך, תאמינו לי.
דיג'יי שיש לו יכולת לקרוא קהל זה דבר מאוד חשוב כאשר מחליטים איך בוחרים דיג'יי לחתונה.
- שתייה של אלכוהול לפני תחילת ההופעה:
תפקידו של דיג'יי לחתונות הוא לספק לכם אווירה ולכן במקרים רבים הדיג'יי מתחיל "לחגוג" עוד לפני שהוא עולה להופיע. כמובן שדיג'יי שמגיע באווירה של חגיגה זה דבר מצוין לחתונה שלכם, אך רצוי שידע לשמור על גבול הטעם הטוב.
תדמיינו לעצמכם שהדיג'יי עולה להופיע שיכור ומתחיל להתבלבל בכפתורים ולנגן שירים לא נכונים. טעות זו עלולה להיות מביכה מאוד, ולכן חשוב לדעת איך בוחרים דיגיי לחתונה.
- שימוש בציוד זול
להיות DJ לאירועים זה עניין לא זול, גם בעבור הלקוח וגם עבור התקליטן. ציוד טוב מן הסתם יהיה יקר יותר ולכן כאשר אנחנו בוחרים DJ לאירועים חשוב לבדוק לכמה דברים:
- לחקור טיפה מהו הציוד הסטנדרטי שקיים היום כדי שנוכל לדעת האם הציוד של הדיג'יי שלכם הוא איכותי מספיק על מנת להפיק סאונד נקי שיהיה נעים לאוזניהם של האורחים באירוע שלכם.
- לבקש מהדיג'יי לראות את הציוד שלו ולשים לב לנזקים או שברים ובאופן כללי לבדוק האם הציוד נראה ישן.
- רמקול שבור או שיש עליו אבק או קורי עכביש אמור להדליק לכם נורה שאומרת שהציוד של הדיג'יי עלול לא לעמוד בדרישות שלכם.
- DJ לאירועים בדרך כלל קונה את הציוד שלו בחנויות שמתמחות בהגברה, לכן באפשרותכם להתייעץ עם מוכרים בחנויות שמוכרות מוצרי הגברה או אפילו בחנויות של כלי הגינה שגם הן ידועות במוצרי ההגברה שלהן כדי לדעת מה הוא הציוד הסטנדרטי שיש היום ומה הוא ציוד שנחשב לטוב יותר.
- תשאלו את הדיג'יי כמה זמן הוא משתמש באותו ציוד והאם הוא מוכן להשתדרג או להשכיר ציוד נוסף במקרה הצורך. כמובן שציוד נוסף עלול לעלות לכם יותר, חשוב לזכור לוודא מול הדיג'יי האם זה יעלה יותר וכמה תצטרכו להוסיף.
- שימוש מוגזם באפקטים
הרבה תקליטנים חובבנים אוהבים "לשחק" עם האפקטים במיקסים שלהם ולרוב תשמעו ערבוב של יותר מדי אפקטים במיקס שלהם מכיוון שעדיין לא חוו קהל כמו דיג'יי מנוסה הם ירצו להתנסות עם אפקטים ומקצבים שונים. לא תרצו להיות שפני הניסיונות של DJ לאירועים שאינו מנוסה.
- הגעה לאחר בדיקת הסאונד
תקליטנים חובבנים רבים מגיעים לאירוע וסומכים על מי שאחראי על האולם לבדוק את הסאונד של ציוד ההגברה. DJ לאירועים מקצועי בעל ניסיון יגיע מוקדם וידאג להיות נוכח בבדיקה של הסאונד כדי לוודא שהציוד עובד כמו שצריך ללא תקלות.
- מחסור בגיבוי
DJ לאירועים מנוסה יגיע בדרך כלל עם דיג'יי וציוד נוסף כדי שיהיה לו גיבוי לכל מקרה.
ולעומת זאת, DJ לאירועים חובבן עלול להגיע ללא גיבוי כלל מה שמסכן את המשך האירוע שלכם במידה ויש תקלה כלשהי או שהדיג'יי שלכם נפצע או התחיל להרגיש לא טוב במהלך ההופעה ואינו יכול להמשיך להופיע.
לסיכום, חשוב מאוד לשים לב לדברים שציינתי פה.
בסופו של דבר אירוע זה דבר שאנחנו משקיעים בו ממיטב כספינו ולא נרצה מצב שבו בחרנו DJ לאירועים שלא יודע מה הוא עושה.